latinica  ћирилица
15/01/2022 |  18:05 ⇒ 04/02/2022 | 12:50 | Аутор: СРНА

Вулић: Шаровић показује да је у спрези са страним амбасадама

Лидер СДС-а Мирко Шаровић својим изјавама и потезима показује да је у жестокој спрези са страним амбасадама и очито је да је продао вјеру за вечеру, рекла је посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Сања Вулић.
Сања Вулић - Фото: РТРС
Сања ВулићФото: РТРС

Она је оцијенила да је Шаровић "још једном показао какав је лицемјер и колико је у канџама страних амбасада, јер све то што има сигурно није могао добити на лијепе очи".

- Да се неко стиди Дана Републике Српске и да то оспорава, то јасно говори колико је он уцијењен од некога. Његов коментар са састанак српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и предсједника Србије Александра Вучића је невјероватан и да не зна да је Србија потписник Дејтонског споразума и да је једна од њених обавеза да брине о стабилности у БиХ, односно да се брине о Републици Српској - рекла је Вулићева за АТВ.

Она је захвалила предсједнику Србије Вучићу и свима који подржавају Републику Српску, те истакла да је његов разговор са српским чланом Предсједништва БиХ само договор и иницијатива.

Вулићева је рекла да је Вучић од Додика тражио да се представници Срба врате у заједничке институције, али да то није наредио, нити је то српски члан Предсједништва БиХ од њега тражио.

- Ако се вратимо у парламент БиХ нека зна и /амерички амбасадор у БиХ/ Ерик Нелсон и сви страни амбасадори да ми нисмо "геноцидаши" и ако се то не ријеши, имаћемо проблем. Ми нисмо наивни и немојте мислити да ћемо прећи преко тога тек тако јер нас је неко замолио - рекла је Вулићева.

Она је навела да ће се прво тај спорни кривични закон ријешити.

- Ми знамо шта је њихов циљ, а то је да се о томе ћути и да они кажу да је Република Српска геноцидна творевина, и шта се са таквим творевинама ради - укидају се. Ми на то нећемо пристати. Итекако ћемо да разговарамо и да се залажемо за оно што је интерес српског народа, а то је Република Српска, стабилна, мирна и отворена за све људе - рекла је Вулићева.

Она је истакла да сви из ПДП-а који имају некретнине у Енгелској, треба да дају одговоре грађанима одакле им новац за све то, те упитала како су ти људи у постратном периоду могли да купују у Енглеској некретнине и да се тамо школују.

- Они који нешто спочитавају Додику требају да се присјете да су искористили страшну трагедију једне породице и да су на тај начин дошли на политичку сцену Републике Српске и сад причају како тобоже желе добро Републици Српској - каже Вулићева.

Вулићева наводи да су они све вријеме Додика оптужују за лажни патриотизам јер су они лажни патриоти.

- Једва чекају тренутак да од Републике Српске направе празну љуштуру, а то могу само са Американцима, Енглезима који нас од старта не воле и који желе да нас ставе у окове ропства. Ми то нећмо дозволити. Српски народ је побиједио многе битке, побиједиће и ову - рекла је Вулићева.

Говорећи о објашњењу америчког амбасадора у БиХ Ерика Нелсона у вези санкција АТВ-у, Вулићева каже да је оно бизарно и срамно.

- Знамо да све медијске куће које финансира америчка Амбасада губе на рејтингу и све оно што не долази на одобрење у САД је спорно. АТВ од никог не тражи одобрење, бира сама своје госте као и РТРС и све друге куће које транспарентно раде - рекла је Вулићева.

Она сматра да је проблем америчке амбасаде, али добрим дијелом и британске што неке медијске куће у БиХ раде под њиховом плаштом, те да је зато представницима опозиције забрањено да гостују на АТВ-у.

- То је разлог зашто су они увели санкције. Да је истина оно што је Нелсон рекао, да Додик има некакве коруптивне утицаје на АТВ, они би њега итекако процесуирали. То је тако бизарно и срамно образложење за једног амбасадора. Сви ти његови потези показују колико су они мизерни и мали и да се баве оним што се зове трач, а то је оно што ради и политичко Сарајево што се њему представља као политички релевантно - рекла је Вулићева.

Она је додала да је Нелсон требао да разговара са Србима и чује њихове аргументе, те је подсјетила да му се Срби нису додворавали.