latinica  ћирилица
16/01/2022 |  13:34 ⇒ 13:35 | Аутор: РТС

Олимпијски комитет Србије: Поносни смо на Новака

Олимпијски комитет Србије са великим разочарењем примио је одлуку о депортацији Новака Ђоковића из Аустралије, као и одузимање могућности да потврди звање највећег тенисера свијета свих времена на спортском терену.
Олимпијски комитет Србије (фото:atastars.rs) -
Олимпијски комитет Србије (фото:atastars.rs)

- Спорт се глобално константно бори да остане независан од политике и спољашњих утицаја, јер једино у таквим околностима увијек побјеђује најбољи. Очигледно је да овога пута то није био случај и да је Новаку на неспортски начин одузето право да се надмеће за десету титулу на отвореном првенству Аустралије - наводи се у саопштењу.

Из Олимпијског комитета Србије поручују да су "поносни на Новака Ђоковића и на начин на који се носио са овим изузетно тешким и непријатним околностима".

- Достојанствено, шампионски. И зато, упркос овој скандалозној одлуци, сматрамо да је Новак опет изашао као побједник. Без обзира на то што је сигурно осјетио велику подршку својих сународника и доброг дијела свјетске јавности, само он зна колико му је претходних дана било тешко, а он је и у таквим околностима показао све манире највећег шампиона - саопштио је Олимпијски комитет Србије.