latinica  ћирилица
16/01/2022 |  17:17 | Аутор: Агенције

Срђан Ђоковић демантовао наводе: Престаните са лажним цитатима

Срђан Ђоковић, отац најбољег свјетског тенисера Новака Ђоковића, демантовао је вијест која се појавила на друштвеним мрежама послије депортације првог рекета свијета из Аустралије.

Срђан Ђоковић се овом приликом огласио саопштењем и поручио је медијима, уз апел, да престану да га лажно цитирају.

- Имам разумијевања за огромно интересовање домаћих и свјетских медија о мом сину Новаку Ђоковићу, али морам да примијетим да се у свеопштој хистерији, мени приписују ријечи које нисам никада изговорио. Тако се догодило и са објавом једног од Новакових фанова, који је написао: "Завршио је покушај атентата на најбољег спортисту свијета, 50 метака Новаку у прса - он након свега даје подршку младом играчу од 17 година, ето, то је Ноле, човјек, брат, видимо се у Паризу".

- Желим да обавијестим јавност да то нису моје ријечи, да то нисам никада изјавио, ни написао. У посебно осјетљивим тренуцима за Новака и нашу породицу, апелујем на све медије, нарочито на оне из Србије, да не подлијежу сензационалистичком извјештавању и да не шире лажне вијести, већ да се у тренуцима највећег искушења за нашег Нолета, придржавају искључиво професионалних и етичких новинарских стандарда.

- И нашој и свјетској јавности је познато да сам отворен за све медије, али да не могу да дозволим да се моја коректна сарадња злоупотребљава и да ми се приписују ријечи које нису моје. До сада нисам реаговао на често извртање мојих изјава и њихово нетачно цитирање, али обавјештавам јавност да ћу, ако се овакав некоректан однос према мени и мојој породици настави, бити принуђен да потражим заштиту на суду. То није моја пријетња, већ мој људски апел, како би се зауставили сензационалистички текстови о Новаку и породици Ђоковић - поручио је Срђан Ђоковић.