latinica  ћирилица
16/01/2022 |  18:53 ⇒ 20:43 | Аутор: ТАНЈУГ

Свјетски медији о депортацији Ђоковића

Одлука аустралијских власти да укину визу и потом депортују Новака Ђоковића главна је вијест у свим свјетским медијима.

Аустралијски медији углавном подржавају одлуку Федералног суда, а неки иду тако далеко да су у обраћању Ђоковићу користили псовке преко насловне стране.

Шпанска Марка доноси анализу Матса Виландера који каже да се налази у стању шока и да одлука о депортацији Ђоковића може да промијени историју тениса.

Енглески Би-Би-Си доноси реакцију некада првог тенисера свијета, Британца Ендија Мареја, који је подржао Новака, рекавши да га веома поштује и да цијени све што је учинио за тенис.

Британски јавни сервис бави се и анализом наредних турнира на којима ће најбољи свјетски тенисер моћи да наступи.

Агенција Ројтерс доноси изјаве бројних тенисера и тенисерки, који су у великом броју подржали Ђоковића.

На страну најбољег свјетског играча стали су српски тенисери у Мелбурну, предвођени Миомиром Кецмановићем, потом Васек Поспишил, Сергеј Стаховски, Џон Изнер, Ализ Корне.

Француски Л`екип доноси текст Жилијена Ребулеа у коме аутор констатује да је Ђоковић изгубио битку.

- Најбољи играч на планети морао је да се поклони свијету какав познајемо. Изванредан ниво тениса који производи и легенда коју пише не постављају га ни изнад закона ни изнад људи. Готово божанска аура и самопоуздање, то је величанствено, сија. А понекад је засљепљујуће . каже се у тексту извјештача овог листа из Мелбурна.

Лондонски Тајмс констатује да је сага о Ђоковићу коначно завршена и бави се анализом ко би могао да наслиједи деветоструког шампиона у Мелбурну.

Логично, највеће шансе се дају Данилу Медведеву и Александру Звереву, који играју сјајно на тврдој подлози.

Рафаел Надал није један од кандидата за трофеј, јер је у каријери само једном био шампион Аустралијан опена, далеке 2009. године.