latinica  ћирилица
17/01/2022 |  09:31 ⇒ 11:30 | Аутор: РТРС

Рукометаши Србије вечерас против Француске

Рукометаши Србије вечерас од 20 часова и 30 минута играју одлучујућу утакмицу на Европском првенству за пласман у другу фазу такмичења. Противник је актуелни олимпијски побједник Француска.

"Орлови" су након пораза од Хрватске себи отежали пут до друге фазе Европског првенства.

Да би прошли даље потребна им је побједа против актуелног олимпијског шампиона Француске.

Српским рукометашима потребан је тријумф са најмање два гола разлике, или са једним, али у том случају би Србија морала да постигне 26 голова или више, уз то да Хрватска оправда улогу фаворита против Украјине.

"Орлови" су са Француском прије годину дана одиграли двије одличне утакмице у квалификацијама за Европско првенство, и сада, прижељкују да се успјех понови.

- Не смијемо заборавити да су околности потпуно другачије у односу на утакмице са Француском прије годину дана. Послије тога су добро играли Свјетски шампионат и освојили златну медаљу на Олимпијским играма. Та екипа игра са великим самопоуздањем. У утакмици са Хрватском су водили све вријеме, у мечу са Украјином су играли одлично. Улазимо у утакмицу са Француском са првим поразом послије дужег времена и без могућности коју смо имали претходне године – да припремамо меч у пуном саставу и у пуном тренажном процесу - рекао је Тони Ђерона, селектиор репрезентације Србије.

Србија до друге фазе такмичења може и уколико се догоди сензација и Украјина побиједи Хрватску, у том случају "Орлови" даље иду и са поразом.