latinica  ћирилица
17/01/2022 |  10:07 | Аутор: СРНА

Ђоковић ће бити предложен за највеће признање града Београда

Најбољи српски и свјетски тенисер Новак Ђоковић биће предложен за највеће градско признање - награду града Београда у области спорта, рекао је замјеник градоначелника Београда Горан Весић.

Весић је истакао да је Ђоковић највећи спортиста Србије свих времена и тренутно највећи спортиста планете и да је одавно заслужио награду од свог града.

За одлуку Аустралије да протјера Новака, Весић је рекао да је заснована на расизму и мржњи према тенисеру, те додао да се не би тако понашали да је Ђоковић из неке веће земље.

- Већ је победник. А ова одлука аустралијских власти је политичка. То је бедан покушај да се спречи 10. пут освоји Аустралиан опен. Освојиће он друге гренслемове, а ово ће остати срамота Аустралије - рекао је Весић за ТВ Пинк.

Он је нагласио да се према кошаркашицама Аустралије које 12. фебруара у Београду играју, као ни са атлетичарима те земље који ће у марту доћи у Србију на свјетско дворанско првенство, нико неће на сличан начин понашати.

Пошто је изгубио случај пред Савезним судом Аустралије и остао без могућности да учествује на Аустралијан опену, Ђоковић је морао да буде депортован из те земље. То је епилог десетодневне саге, која је трајала откако је Новак крочио на тло Аустралије.

Трочлано судијско вијеће у Аустралији одбацило је жалбу српског тенисера Новака Ђоковића, због чега он неће моћи да учествује на Аустралијан опену и морао је да напусти Аустралију.