latinica  ћирилица
17/01/2022 |  10:08 | Аутор: СРНА

Флориду погодила четири торнада

Снажна зимска олуја која је погодила исток САД донијела је четири торнада на Флориду, која су оставила праву пустош и стотине људи без крова над главом, пише Дејли мејл.
Торнадо, илустрација - Фото: Getty Images
Торнадо, илустрацијаФото: Getty Images

Званичници кажу да су твистери оставили стотине људи без крова над главом након што су уништили 65 кућа и преко 100 мобилних кућица у три различите заједнице као и да су четири лица повријеђена.

Олуја "ЕФ-1" - максималне брзине од 177 километара на час и ширине 45 метара - изазвала је превртање полу-камиона на бок док је твистер прелазио аутопут 75 у округу Шарлот, наводи мрежа "Фокс". У овом инциденту је возач камиона задобио лакше повреде.

На снимку који су снимили становници Форт Мајерса виде се крхотине које лете кроз ваздух, док се олуја "ЕФ-2" кретала округом Ли доносећи јаку кишу и вјетар.

Твистер је уништио одмаралиште "Тропикана РВ", гдје су камп-кућице практично раскомадане, а 28 кућа је уништено, док су још 62 оштећене, рекао је комесар округа Ли Сесил Пендерграс. Повријеђено је, такође, најмање четири становника.

Два торнада "ЕФ-0" забиљежена су јуче, а обарала су далеководе, дрвеће и покидала кровове са неколико кућа.