latinica  ћирилица
17/01/2022 |  11:43 ⇒ 11:45 | Аутор: ТАНЈУГ

Терзић: Није било лако послије 20 година да донесем одлуку

Доскорашњи селектор одбојкашица Србије Зоран Терзић изјавио је да није било лако да донесе одлуку да напусти национални тим послије 20 година.
Зоран Терзић - Фото: sportskacentrala.com
Зоран ТерзићФото: sportskacentrala.com

Терзићу је истекао уговор са Одбојкашким савезом Србије и обје стране су се споразумно договориле да се сарадња не настави.

- Некако смо сви били свјесни да ће доћи тај моменат када ћу ја престати да будем селектор, и ја и људи из Савеза и играчице. Десило се да на тај јубилеј на 20 година рада у реперзентацији дође до тога да више нисам тренер репрезентације. Дугујем огромну захвалност за овај период свим играчицама, а било их је много, које су учестовале у овој нашој лијепој причи свих 20 година, свим мојим сарадницима без којих не бисмо могли да направимо резултате, као и Савезу, који је увијек стајао иза нас и помогао да освтаримо све ово - рекао је Терзић у изјави за Одбојкашки савез Србије.

Он је на мјесту првог тренера женске сениорске репрезентације Србије био од маја 2002. године, са којом је освојио 20 медаља на највећим одбојкашким такмичењима.

- Не треба трошити ријечи колико је тешко. Послије 20 година не може да буде лако да се донесе једна таква одлука. У неком разговору са челим људима Савеза и неке моје даље мотивације, енергије и свега другог, такав је договор био да престанем да радим овај посао, да одморим од наше репрезентације неко вријеме. Дефиниитно да ту реперезнатацију осјећам као своју свих ових 20 година. Тако ће бити и у наредном периоду, до краја живота, другу земљу немам и у сваком смислу у сваком моменту ћу бити на располгању за било коју врсту помоћи, да ли њу тражио нови тренер или Савез - рекао је најтрофејнији српски одбојкашки стручњак.

Терзић је истакао да је да ће ОСС наћи право и најбоље рјешење за позицију првог тренера.

- Имамо респектабилну екипу која у наредном периоду може да задржи континуитет резултата, чак можда и да га побољша. То је скуп дјевојака које су навикле да побјеђују, које желе да играју свим срцем за реперезентацију, то је оно што нас је водило ка успјесима. Пуно среће, све најбоље желим мом насљеднику и екипи. Још једном, увијек ћу бити ту за било коју врсту помоћи, са срећом - закључио је Терзић.