latinica  ћирилица
17/01/2022 |  11:48 | Аутор: СРНА

Словенија: Скоро пет хиљада заражених, од данас нова правила

Словенија је данас потврдила 4.967 заражених вирусом корона, док је седам људи преминуло, објавио је Национални завод за јавно здравство, а у земљи су ступиле и нове мјере које се примјењују приликом уласка на граници за особе које су невакицинсане или нису пребољеле ковид.
Вирус корона - Фото: илустрација
Вирус коронаФото: илустрација

Активно је заражено 70.760 људи, а међу њима је 566 ковид пацијената. На интензивној њези лежи 158 пацијената.

У Словенији је од четвртка до суботе вакцинисано 41.200 људи, што је за 68 одсто више од ранијег просјека, објавило је данас Министарство здравства.

Највише су се тражиле друга и бустер доза, а за прву дозу се пријавило 2.102 људи који су до сада оклијевали из различитих разлога.

Према подацима Министарства, у Словенији је 57,1 одсто укупне популације примило потребне основне дозе вакцине против вируса корона.

У Словенији је данас ступила на снагу и одлука Владе којом се мијењају правила о карантину који се одређује онима који улазе у земљу, а нису вакцинисани нити су пребољели ковид 19.

Особи којој при улазу у земљу гранична полиција одреди изолацију код куће, више неће моћи да је прекине послије негативног пи-си-ар теста, како је до сада било, већ ће у изолацији морати да остане пуних седам дана.