latinica  ћирилица
17/01/2022 |  11:55 | Аутор: СРНА

Стевандић: Шмит не може одређивати будућност једном народу

Кристијан Шмит не може одређивати будућност једном народу, поручио је шеф Српског клуба у Представничком дому парламента БиХ Ненад Стевандић.
Ненад Стевандић - Фото: РТРС
Ненад СтевандићФото: РТРС

- Нико никада није одређивао будућност једном народу, па неће ни он. /Српски члан Предсједништва БиХ Милорад/ Додик зависи искључиво од подршке српског народа - истакао је Стевандић.

Према његовим ријечима, Шмит је промашио читав вијек када је ријеч о демократским нормама и свакодневно доказује да је он представник против Републике Српске

Он је указао како се Шмит придружио онима који вријеђају породице српских ртава, правећи умјесто њих немушти споменик на Казанима, гдје је и он ишао, а никада није посјетио Споменик 12 бањалучких беба.

Стевандић је навео да те двије ствари говоре о томе да Шмит није дошао да равномјерно посматра све народе, него да селективнио бира оне "чије сузе и жртве вриједе или не вриједе".

Он је навео да Шмит не смије да понижава српске жртве ,те да сваки дан пропушта шансу да покаже да има избалансиран став.

Шмит је за сарајевску телевизију "Фејс" рекао да се мора радити на томе да се будућност БиХ одвија без српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.