latinica  ћирилица
17/01/2022 |  13:01 ⇒ 14:50 | Аутор: СРНА

Додик: Нелегално именованом Шмиту не смета да суди, пресуђује и пријети

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да нема тих пријетњи, санкција и казни које могу замаглити чињеницу да је Кристијан Шмит нелегално у БиХ и да се лажно представља као високи представник.
Милорад Додик (фото: Вечерње новости; С. Мишљеновић) -
Милорад Додик (фото: Вечерње новости; С. Мишљеновић)

- Чији је он високи представник и коме, то он најбоље зна. Нама није и то не што би ми хтјели тако или не, већ зато што Шмит у БиХ није дошао онако како је предвиђено Анексом 10 Дејтонског мировног споразума. То му очито не смета да се мијеша у унутрашња питања БиХ, да суди, пресуђује и пријети - констатовао је Додик за Срну упитан да прокоментарише Шмитове пријетње да се, како каже, мора радити на томе да се будућност БиХ одвија без српског члана Предсједништва БиХ и лидера СНСД-а Милорада Додика.

Треба ли у будућности рачунати на Додика, истакао је српски члан Предсједништва БиХ, рећи ће бирачи у Републици Српској.

- Али да на Шмита ми, легално изабрани политичари у име Републике Српске, не рачунамо ни у садашњости већ смо рекли. Тачно је да га помињем, али не као грађанина Шмита, већ као колонијалног управника који се није изборио ни да дође у БиХ како су то чинили високи представници од 1995. године - нагласио је Додик.

Он је рекао да треба само замислити ситуацију да неко из БиХ оде у Њемачку и почне да се представља као њемачки канцелар.

- Сви знамо како би то завршило - закључио је Додик.