latinica  ћирилица
17/01/2022 |  13:49 | Аутор: РТРС

ЈП Шуме Републике Српске: Изјаве Станића нетачне и неутемељене

Изјаве народног посланика Миладина Станића које је изнио на конференцијаи за новинаре, а у вези са цијенама шумских дрвних сортимената су нетачне и неутемељене - истакнуто је у саопштењу јавног предузећа Шуме Републике Српске а.д. Соколац.
Шуме Републике Српске -
Шуме Републике Српске

У саопштењу истичу да је предузеће упутило иницијативу за повећање цијена шумских дрвних сортимената Влади Републике Српске у функцији Скупштине Јавног предузећа, половином прошле године, која је и дијелом прихваћена, на начин да су повећане цијене трупаца четинара за 10,00 км/м.

- Управа Јавног предузећа Шуме Републике Српске је почетком децембра 2021. године, упутило још једну иницијативу за повећање цијена свих шумских дрвних сортимената и доставили приједлог новог цјеновника на који је Влада Републике Српске дала сагласност 30.12.2021. године - додаје се у саопштењу.

Наводе да је новим цјеновником извршено је повећање цијена свих шумских дрвних сортимената.

Подсјећамо, шеф посланичког клуба СДС-а у Народној скупштини Републике Српске Миладин Станић поручио је да шуме Републике Српске нису и никада неће бити у власништву БиХ, већ Републике Српске.

Он је рекао да је позиција "Шума Републике Српске" ове године таква да може остварити реално добит од 200 милиона КМ, ако се буде одговорно и тржишно пословало.

- СДС се залаже за хитну смјену или оставку директора Шума Републике Српске зато што држи цијене у овом предузећу које су далеко ниже у односу на регион, Европу и свјетско тржиште - истакао је Станић, који је говорио и о незаконитој сјечи и крађама у појединим шумским газдинствима.