latinica  ћирилица
17/01/2022 |  14:20 | Аутор: Агенције

Обрадовић: Хамбург промијенио одбрану

Оно што су промијенили у односу на прву утакмицу је да играју различите одбране, рекао је тренер кошаркаша Партизана Жељко Обрадовић пред дуел са Хамбургом у Еврокупу.
Жељко Обрадовић - Фото: РТРС
Жељко ОбрадовићФото: РТРС

Црно-бијели сутра од 20 часва и 45 минута дочекују Хамбург у 10. колу Еврокупа, у хали "Александар Николић".

- Екипа која игра стално у истом ритму, на велики број поена. Изузетно велики број шутева за три поена, сада у неким утакмицама у њемачком првенству су шутирали преко четрдесет пута, у Еврокупу им је просјек преко 30. Имају једног играча који је на посљедњој утакмици њемачког првенства шутирао 19 пута за три поена. Имао учинак 19-7. Послије тога иду на офанзивни скок - рекао је Обрадовић за клупски сајт.

У првом овосезонском дуелу сутрашњих ривала, Партизан је славио са 97:106.

- Оно што су промијенили у односу на прву утакмицу је да играју различите одбране. Мијењају, не играју на начин како су то играли у првој утакмици и то је оно о чему би требали да водимо рачуна и да будемо спремни на те њихове одбрамбене замке. Послије тога, њихова транзиција и одбрана од контранапада. То су услови ако желимо да побиједимо, те ствари морамо да спријечимо - поручио је Обрадовић.

Кошаркаш Урош Трифуновић, који је на претходне двије утакмице био капитен екипе, а пред нови дуел у Еврокупу нада се добром издању свог тима.

- Хамбург је екипа која је везала неколико побједа у Еврокупу, играју добро у њемачкој лиги. Мислим да треба максимално да уђемо у тај меч, као и у сваки други јер су показали да могу да побиједе свакога у Еврокупу. Дочекујемо их у Пиониру, надам се да ће дворана бити пуна и да ће све бити како треба - истакао је Трифуновић.