latinica  ћирилица
17/01/2022 |  15:49 ⇒ 19:33 | Аутор: СРНА

Хеликоптерски сервис: Превоз бебе из требињске Болнице на УКЦ Српске

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске полетјели су ка Требињу ради транспорта бебе од пет и по мјесеци из Болнице Требиње ка Универзитетском клиничком центру Републике Српске ради хируршке интервенције и даљег лијечења бебе.
Хеликоптерски сервис Српске - Фото: РТРС
Хеликоптерски сервис СрпскеФото: РТРС

Из Хеликоптерског сервиса је потврђено за Срну да су захтјев Болнице Требиње добили у послијеподневним часовима и да су одмах након добијеног позива и уобичајене процедуре размјене података између љекара, полетјели ка Требињу на извршење ваздушног медицинског транспорта.

И у новој 2022. години, припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске наводе да су и даље у двадесетчетворочасовном дежурству за потребе ваздушног медицинског транспорта.

Из Хеликоптерског сервиса наводе и да, заједно са љекарима специјалистима из УКЦ Републике Српске, организовано и професионално увијек стоје на располагању за све позиве за помоћ из свих дијелова Републике Српске ради што бржег и ефикаснијег збрињавања свих пацијената којима је ваздушни медицински транспорт гаранција бржег и успјешнијег лијечења.

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске истичу да су нарочито поносни што у оваквим ситуацијама, као што је данашњи међухоспитални транспорт бебе, могу својим ангажовањем да пруже подршку грађанима Републике Српске у кратком временском року, чиме непрестано доказују да су истински сервис свих становника Републике Српске.