latinica  ћирилица
17/01/2022 |  16:28 | Аутор: Независне

НПРС почело рад на представи "Болест"

У Народном позоришту Републике Српске данас је одржана прва читаћа проба чиме је почео рад на представи под називом "Болест", аутора и редитеља Николе Пејаковића.
Народно позориште Републике Српске - Фото: РТРС
Народно позориште Републике СрпскеФото: РТРС

Премијера овог комада је планирана за 12. март.

У поздравној ријечи Дијана Грбић, в.д. директора, свим присутним је пожељела срећу и изразила наду да ће позориште, како на овој представи, тако и у цјелини, радити што позитивније те да никакве болести, а најмање она о којој је у комаду ријеч, неће утицати на успјех рада на овом пројекту, с обзиром на претходна одлагања.

Њеним ријечима придружио се Александар Стојковић, в.д. умјетничког директора, који је присутнима зажелио срећу у раду. Редитељ Никола Пејаковић је, између осталог, навео да је рад на овој представи требало да почне почетком новембра претходне године, али да је одложен због његових здравствених проблема, те да му је властито искуство опоравка од ковида помогло да јасније сагледа неке аспекте који ће му бити од помоћи при раду на представи.

Глумачку подјелу чине Николина Фригановић, Миљка Брђанин, Данило Керкез и Љубиша Савановић. Сценографкиња је Драгана Пурковић Мацан, костимографкиња Јелена Видовић, лекторка Наташа Кецман, а суфлерка Свјетлана Поповић.