latinica  ћирилица
17/01/2022 |  18:16 ⇒ 18:25 | Аутор: Б92

Мекинро: Одлука владе Аустралије? Смијурија!

Џон Мекинро, легенда свjетског тениса, стао је у одбрану Новака Ђоковића послиjе спора са аустралијском владом.
Новак Ђоковић и Џон Мекинро - Фото: AP
Новак Ђоковић и Џон МекинроФото: AP

Ђоковић који је у недјељу депортован из Аустралије и који је већ у Београду, није могао да брани титулу коју је освајао на посљедња три издања турнира.

Мекинро је за ЕСПН открио да је све пажљиво пратио.

- Невјероватно је шта се све дешавало у ових 12 дана. Тужно је како се све завршило. Гледао сам све како се одиграва. Гледао сам шоу "Суботом увече уживо", момак који је глумио Џоа Бајдена је рекао, "Желим да знам шта се то дешава са Новаком Ђоковићем". То је било неких два сата прије него што су ријешили да га депортују - каже Мекинро.

Американац је открио да је послао поруку Ђоковићу и да га је похвалио због упорне жеље да игра у Мелбурну.

- Ако одлучи да не прими вакцину и аустралијске власти кажу "не можеш да уђеш осим ако си вакцинисан", то је крај приче, црно или бијело. Он одлучује да ли то жели или не. Има јака увјерења и чврсто их се држи. Момак је освојио турнир девет пута. Било је то храбро. Морам да му честитам. Освојио сам седам слемова, он 20, разлог за то што их има више од мене је зато што је вољан да ризикује, да иде тамо доље. Причамо о момку који ће потенцијално оборити све рекорде Роџера Федерера и Рафаела Надала и ко је вољан да иде дотле да каже, "нећу да се вакцинишем, али ћу учинити шта год је потребно" - изјавио је Мекинро.

Мекинро је замјерио аустралијској влади на понашању у читавој ситуацији.

- Влада... Идеја да влада и ти људи нису били у дослуху једни с другима... Опростите, не вјерујем у то. Сви су знали шта се дешава. Чили сте Дарена Кејхила на отварању, он је рекао да је био у карантину 28 дана, 14 дана кад је дошао у Мелбурн и 14 у Њујорку/Мајамију гдје те такође био. Зато су људи протестовали, али владини људу су му дали изузеће. Не можете да урадите ово послије тога, то је смијурија. Забрана траје три године, али имају прилику да све то промијене под правим околностима, што се ће касније разматрати - закључио је Мекинро.