latinica  ћирилица
17/01/2022 |  19:02 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Кајл Меклахлан отворио Прадину ревију у Милану (ВИДЕО)

Звијезда култне серије “Твин Пикс”, Кајл Меклахлан отоврио је јуче Прадину ревију, на "Миланској седмици мушке моде", док је његов колега, глумац Џеф Голдблум имао част да је затвори.
Кајл Меклахлан (Фото: vogue.fr) -
Кајл Меклахлан (Фото: vogue.fr)

Поред њих, пистом је продефиловало још 8 глумаца, које су дизајнери изабрали да представљају "праве мушкарце, признате личности, које нуде нови аспект стварности".

Међу њима су били и звијезда Нетфликса, Џејден Мајкл, Ејса Батерфилд и Филипо Скоти.

Мушка колекција за јесен/зиму 2022./2023. резултат је двогодишње сарадње између креативних директора: Мјуће Прада, унуке оснивача ове модне куће и Рафа Сајмонса, који је прије Праде креирао за Жил Сандер, Диор и Келвина Клајна.

Овом колекцијом настојали су да одјећу "за сваки дан" подигну на виши ниво, креирајући елегантне комаде, који могу да трају. Њихов заштитни знак – дуги капути, овога пута обрубљени су вјештачким крзном, рамена су наглашена, а појас уско стегнут, како би се добио максимум форме.

Наставили су истраживања униформи, па за пословни изглед, у вријеме пандемије, предлажу лагане, елегантне комбинезоне, који су скоро без форме, од свиле коже или памука. Колекцију су оживјели наранџастом и жутом бојом, али, насупрот томе, преовладавају и ледене нијансе.

На овогодишњој "Миланској седмици мушке моде", због ширења новог соја вируса корона - омикрона, многе модне куће су отказале учешће, а неке су јој виртуелно присуствовале.