latinica  ћирилица
17/01/2022 |  20:11 | Аутор: Агенције

Рукометаши БиХ изгубили од Шпаније

Рукометана репрезентација БиХ била је на прагу сензације на опроштају од Европског првенства у Словачкој.
Рукомет - Фото: илустрација
РукометФото: илустрација

Бх. рукометаши су након пораза од Шведске и Чешке у трећем колу групе Е одиграли најбољу партију на Еуру и то против актуелног шампиона Европе, Шпаније, али ипак то нису крунисали побједом. На крају је "фурија" славила са 28:24, тако да се БиХ баш као и прије двије године са три пораза враћа кући.

Пулени Ивице Обрвана који су током цијелог првенства имали великих проблема са вирусом корона, против фаворизованих Шпанаца показали су зашто се налазе на смотри најбољих на Старом континенту. Током цијелог сусрета одиграли су на веома високом нивоу, водили су већим дијелом сусрета, али то није било довољно за историјску побједу.

Прво полувријеме одиграли су сјајно, те на одмор отишли са водство 14:12. Средином другог полувремена имали су и плус 3 (20:17), али ни то није било довољно да се савлада велики противник, који је у финишу казнио све грешке бх. тима. Најрасположенији у бх. селекцији био је Иван Карачић са шест голова, Јосип Перић је дао четири, као и Мирко Херцег, а легендарни Никола Прце који се вечерас званично опростио од бх. репезентације уписао је три гола.