latinica  ћирилица
18/01/2022 |  09:20 ⇒ 09:59 | Аутор: СРНА

Влада Републике Српске о вођењу Регистра дијаспоре

Влада Републике Српске разматраће данас Приједлог уредбе о успостављању и вођењу Регистра дијаспоре, као и Приједлог уредбе о спроведбеним документима у Републици Српској.
Влада Републике Српске - Фото: РТРС
Влада Републике СрпскеФото: РТРС

На дневном реду данашње сједнице је и Приједлог уредбе о измјени Уредбе о висини и начину наплате накнаде за издавање увјерења о здравственом стању животиња, најављено је из Бироа Владе за односе с јавношћу.

Министри би требало да разматрају и Информацију о мониторингу усклађености законодавства са правном тековином ЕУ у области заштите животне средине, као и Извјештај о раду Савјета за високо образовање Републике Српске за 2021. годину.

Влада би требало да разматра и Програма рада са финансијским планом Туристичке организације Републике Српске, као и План и програм рада Фонда за пензијско и инвалидско осигурање Републике Српске за 2022. Годину.

На дневном реду је Приједлог одлуке о одобравању средстава за социјално збрињавање радника у укупном износу од 2.073.811 КМ, као и Приједлог одлуке о висини основице за обрачун годишњег борачког додатка за 2021. годину, те Приједлог одлуке о висини основице за обрачун мјесечног борачког додатка за 2022. годину.