latinica  ћирилица
18/01/2022 |  10:33 ⇒ 10:33 | Аутор: ТАНЈУГ

Вулин: За српску полицију не постоји крупан и ситан криминал

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин обишао је данас Полицијску управу Кикинда и истакао да од сваког полицијског службеника очекује да покаже ефикасност, рад, резултате и посвећеност у сузбијању уличног криминала којим су обични људи у највећој мери погођени.
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Александар Вулин (Фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

- За српску полицију не постоји крупан и ситан криминал. Са свима онима који крше закон и угрожавају и наносе штету нашим грађанима борићемо се једнаком посвећеношћу и енергијом.

Хоћу да поручим нашим драгим грађанима у Сјевернобанатском округу да увијек и у сваком тренутку могу да се ослоне на своју полицију која их чува и штити.

Полиција је упорна и истрајна у борби против џепароша, против оних који пљачкају људе у аутобусима, који пљачкају наше баке и деке, против оних који отимају торбе и новчанике на улици, против оних који уништавају мир и спокој нашим грађанима - поручио је Вулин након обиласка Полицијске управе у Кикинди и разговора са начелником и руководиоцима ове управе који су министру Вулину представили постигнуте резултате и будуће планове и активности, саопштио је МУП.

Министар полиције је поновио да ће успјех сваког начелника полицијске управе у Србији мјерити према томе колико су сузбили улични криминал и учинили да се грађани осећају сигурно, јер је то њихов примарни задатак.

- На основу тога да ли су суграђани задовољни радом полиције, да ли се осјећају безбједно и сигурно, да ли немају бојазни и страх када дјецу шаљу у школу, цијенићу колико је неки начелник успјешан или није успешан у свом раду - поручио је министар.

Нагласио је да је током прошле године у сарадњи са Жандармеријом и Републичким комесаријатом за избјеглице спроведено 11 акција током којих су 2.244 мигранта премештена у прихватне центре.

- Србија неће бити паркинг за мигранте. Мигрантска криза није нешто што је изазвала Србија и наша земља је неће ни ријешити, али на нашој територији мигранти ће морати да се понашају у складу са законом ове земље. Србија је једна од ријетких земаља Европе која се према мигрантима понаша хумано, поштујући њихова људска права и достојанство, али исто тако нећемо дозволити да мигранти врше кривична дјела према нашим грађанима и да ремете њихов свакодневни живот - поручио је Вулин.