latinica  ћирилица
18/01/2022 |  11:51 | Аутор: СРНА

Бијељина: Из саобраћаја искључен 61 возач због алкохола

На подручју Полицијске управе Бијељина због вожње у алкохолисаном стању искључен је 61 возач, од 1.125 алкотестираних возача, саопштено је из ове управе.
Алкотест (Фото: srpskacafe.com) -
Алкотест (Фото: srpskacafe.com)

На подручју ове управе протекле седмице, од 10. до 16. јануара, спроведена је регионална акција појачане контроле учесника у саобраћају с акцентом на контролу поштовања односа возач-пјешак и контролу возача под дејством алкохола, опијата или психоативних лијекова.

Због вожње са више од 1,5 промила алкохола у крви искључено је шест возача те су лишени слободе, а 21 возач искључен је из саобраћаја због вожње под дејством алкохола од 0,81 до 1,5 промила.

Из саобраћаја је искључено и 28 возача због управљања возилом са 0,31 до 0,8 промила алкохола, те шест возача са 0,3 промила.

Један возач је одбио да се подвргне тесту на опијате.

Током трајања акције контролисано је 718 учесника у саобраћају, при чему је 190 санкционисано због непоштовања односа возач-пјешак, од чега је 14 пјешака и 176 возача.

Полицијска управа Бијељина апелује да сви возачи поштују саобраћајна правила, прилагоде брзину условима и стању на коловозу, те да не управљају возилом уколико су под дејством алкохола или других психоактивних супстанци.