latinica  ћирилица
18/01/2022 |  12:48 ⇒ 15:57 | Аутор: РТРС

Бабић из Мелбурна: И другог дана Аустралијан опена слаба посјета

У Аустралији је току први Грен слем тениски турнир у сезони, а Мајкл Бабић, новинар и фотограф српског поријекла, који дуго живи у Мелбурну и редовно извјештава са Аустралијан опена, на свом званичном Фејсбук профилу истиче како је у прва два дана забиљежена јако слаба посјета.
Мајкл Бабић -
Мајкл Бабић

- Други дан опет слаба посјета. Како дани одмичу биће слабије, јер играчи због којих се дошло испадну у првом и другом колу, онда се осјети пад. Највише се прода улазница генералног улаза, који омогућава прилаз вањским теренима, те су карте најјефтиније. Позитивних је 39.725 на вирус корона у Викторији за последња 24 часа, сигурно доприноси томе - навео је Бабић.

Он је и првог дана такође имао занимљиву објаву предвиђајући крах у посјети на овогодишњем издању Аустралија опена.

- Просек броја гледалаца првог дана такмичења у протеклој деценији, био је између 51.000 и 63 000. Рекорд је оборен 2019. године са 796.435 за 14 дана - навео је Бабић. 

Подсјећамо, у Мелбурну нема првог рекета свијета Новака Ђоковића, који је послије 11 дана морао да се врати у Србију, јер власти Аустралије нису му одобриле визу за улазак у земљу, чиме је био онемогућен да брани круну, коју је освајао девет пута, а три пута узастопно у посљедње три године.