latinica  ћирилица
18/01/2022 |  13:48 | Аутор: РТС

Кирјос: Питаћу Ђоковића да играмо дубл заједно

Ник Кирјос је савладао Британца Лијама Бродија у првом колу Аустралијен опена (6:4, 6:4, 6:3), а његов наредни противник биће Данил Медведев, најбоље рангирани тенисер на првом гренд слему сезоне у одсуству Новака Ђоковића. Али управо је о Ђоковићу Кирјос говорио овог и претходних дана.
Ник Кирјос (Фото:  © Gallo Images) -
Ник Кирјос (Фото: © Gallo Images)

Кирјос је на Инстаграму поставио кратак видио-снимак Новака Ђоковића, уз пропратну поруку "требало би да је овдје".

Тенисер, који је годинама имао ненаглашено благонаклон однос према Ђоковићу, што никада није покушавао да сакрије, од самог почетка Ђоковићевих проблема уочи овогодишњег Аустралијен опена пружао је подршку првом рекету свијета.

- То сам урадио из принципа. Исто бих реаговао да је било ко други у питању. Напросто, то је Ђоковић, па је та прича прилично велика, али нисам због тога овог става. Имали смо несугласица у прошлости, али сада то није тако. Мислим да ћу га питати да играмо дубл некада заједно - истакао је Кирјос.

Аустралијски тенисер је два пута до сада играо са Медведевим и оба пута је славио. Но, Рус је сада други играч свијета, освајач Ју-Ес опена.

- Да, Медведев је сада дупло бољи играч него када смо играли. Знам његов стигл, знамо како треба да играм, помоћи ће ми претходно искуство, али биће изузетно тешко - нагласио је Кирјос.