latinica  ћирилица
18/01/2022 |  15:39 ⇒ 15:39 | Аутор: СРНА

Шуме Српске: Појединци износе нетачне информације ради јефтиних политичких поена

Јавно предузеће Шуме Републике Српске саопштило је да појединци, ради прикупљања јефтиних политичких поена, доводе у заблуду гпађане Републике Српске износећи нетачне и непровјерене информације о раду овог предузећа.
Шуме Републике Српске -
Шуме Републике Српске

- Уколико постоји било каква информација или анализе о нерегуларностима, они који их посједују знају коме треба да се обрате. Јавно предузеће ће, уколико се оваква пракса настави, бити приморано да тражи заштиту пред надлежним органима - наведено је у реаговању овог предузеће на изнесене нетачне и непровјерене информације и паушалне оцјене о њиховом пословању.

Из Шума Републике Српске су навели да ово предузеће подржава рад свих контролних органа када су у питању контроле бесправних активности у шумарству, додајући да никако не стоје иза појединаца који се баве незаконитим радњама било какве врсте.

- Помињање предузећа којима се продаје роба мимо цјеновника Јавног предузећа, без тачних и конкретних података, је ништа друго него измишљотина. Јавно предузеће врши продају шумских дрвних сортимената купцима на основу закључених уговора. Сви дрвни сортименти се продају по Цјеновнику на који сагласност даје Влада Републике Српске - истакнуто је из Шума Републике Српске"

У саопштењу се наводи да свако ко има било какву информацију о нелегалним активностима у шумарству и у овом јавном предузећу, има и могућност и да то пријави.