latinica  ћирилица
18/01/2022 |  16:51 ⇒ 16:51 | Аутор: СРНА

Кривокапић: Мањинска влада је превара

Црногорски премијер Здравко Кривокапић оцијенио је да је мањинска влада, коју предлаже дио парламентарних субјеката, превара, указујући да је рјешење да се прошири рад владе и повећа број министарства.
Здравко Кривокапић (фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC) -
Здравко Кривокапић (фото: TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC)

Кривокапић сматра да постоје два природна рјешења - унапређење рада Владе и, најпоштеније, ванредни парламентарни избори у мају заједно са локалним изборима.

Он каже да је политичка ситуација у Црној Гори турбулентна, што је резултат односа појединих политичких лидера који мисле да цијели свијет зависи од њих.

- Црна Гора се налази у неприлици искључиво због политичких лидера који не желе да сносе одговорност, а не дозвољавају да стручни појединци преузму одговорност - рекао је Кривокапић на конференцији за новинаре.

Кривокапић је поручио да маске морају да падну до краја и најавио да ће то бити урађено до 1. марта, те да ће Црна Гора "видјети ко је ко и какав је".

- Зашто се то дешава сада када је најинтензивнији заједнички рад Владе и Скупштине који се десио крајем децембра када је усвојен буџет и бројни пројекти. Јављају се сада одређене групације које су увијек промовисале себе, а најмање ову владу - рекао је Кривокапић.

Он је навео да га интензивно зову чланови СНП-а и тврде да најмање два њихова посланика неће подржати ову превару, оцјењујући да је то потпуно природно.

- То је партија чијег се оснивача сјећам, који је јасно профилисао однос према ДПС-у, а данас неко његову муку и борбу преводи у неке политичке поене. Мислим да то чланство СНП-а неће дозволити. Приједлог за излазак из ситуације сам давно дао, али није реализован због опструкције истих који сада желе неком мањинском владом да преобразе Црну Гору - поручио је Кривокапић.