latinica  ћирилица
18/01/2022 |  17:08 ⇒ 17:40 | Аутор: СРНА

Шолаја: ПДП не треба да се чуди што му бирачи продужавају опозициони стаж

Посланик СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Душица Шолаја изјавила је Срни да ако ПДП оправдане критике Срђана Мазалице на рачун скандалозне изјаве Јелене Тривић о Кристијану Шмиту назива опсесијом, како онда назвати дугогодишње, хорско вриштање представника опозиције на све што каже Милорад Додик?
Душица Шолаја - Фото: РТРС
Душица ШолајаФото: РТРС

Шолаја је упитала о каквој опсесији је ријеч када се опозициони прваци из Републике Српске, на сарајевским медијима, такмиче са бошњачким политичарима колико пута ће споменути Милорада Додика у што горем контексту?

- Мислите ли да је могуће бавити се политиком на начин да можете без било каквих доказа оптуживати и вријеђати политичке противнике, а да вама ни на шта не смије да се одговори? Мислите ли да ваше страначке колеге, попут Александра Золака, могу да се састају са Кристијаном Шмитом, а да то прође без реакције јавности у Републици Српској - упитала је Шолаја.

Шолаја је упитала да ли мисле заиста да ће ћутати док Јелена Тривић, кандидат за најодговорнију функцију, на велика врата у Републику Српску уводи нелегално изабраног, лажног високог представника, Кристијана Шмита?

- Зна ли Јелена Тривић уопште шта је Савјет безбједности Уједињених нација и која је процедура избора високог представника? Ако мислите да ћемо на то ћутати, онда не треба да се чудите због чега вам грађани Српске упорно продужавају опозициони стаж, баш као што ће и ове године - поручила је Шолаја.