latinica  ћирилица
18/01/2022 |  17:59 ⇒ 19:56 | Аутор: РТРС

Додик-Аџић: Реконструција магистралног пута Клашнице - Градишка важан пројекат (ФОТО/ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас у Градишци да ће у наредних мјесец дана бити расписан тендер за избор извођача радова на реконструкцији магистралног пута Клашнице - Градишка.
Милорад Додик и Зоран Аџић - Фото: РТРС
Милорад Додик и Зоран АџићФото: РТРС

Вриједност овог пројекта је око 26 милиона КМ.

Додик је након састанка са градоначелником Градишке Зораном Аџићем истакао да је то један од најзначајнијих пројеката у овом граду.

- То је магистрални пут са највећом фреквенцијом возила још у бившој Југославији, те су ови радови од изузетног значаја за будуће вријеме - рекао је Додик.

Истакао је да је Градишка мјесто успјеха.

- О томе свједоче реализовани пројекти који су промијенили лик града и начин живота у њему. Раст броја запослених у посљедње двије године говори да се овдје води рачуна о свим сегментима који се, прије свега, тичу запошљавања - додао је Додик.

Састанак Додик и Аџић (Фото: РТРС)

Наво је и да је завршен стечајни поступак у предузећу "Ратарство" Нова Топола, а којим је Република Српска добила око осам хиљада хектара земљишта.

- То земљиште нам је сада на располагању, те ћемо пронаћи начин како да га најфункционалније распоредимо, те да буду задовољни сви који желе да раде, а нарочито млади који желе да остану на овом простору, а које треба да подстичемо додјелом земљишта, али и значајним подстицајима - рекао је Додик.

Он је напоменуо да је прошле године исплаћено око 14 милиона подстицаја пољопривредним газдинствима на простору Градишке.

Градоначелник Градишке Зоран Аџић истакао је да је Градишка увијек имала подршку институција Републике Српске, што је и предуслов убрзаног развоја града.

Аџић је захвалио Додику, предсједници Републике Српске Жељки Цвијановић и Влади Српске, који су препознали да локална управа у Градишци ради у интересу својих грађана и привредника.

- Задовољство је чути од господина Додика и министара да је видљиво и препознатљиво свима шта је све урађено у Градишци у протеклих четири-пет година. Град то не би могао остварити да није било подршке Владе Републике Српске и појединих министарстава. Заједно смо реализовали значајне развојне пројекте, желећи да омогућимо људима да остају на овим просторима и живе од свог рада - истакао је Аџић.

Он је нагласио да је на данашњем састанку Градишка добила подршку и за друге планиране пројекте, као што је пројекат "Српска варош", који је везан за уређење простора уз Храм Покрова Пресвете Богородице, те пројекат реконструкције Соколског дома, у којем ће се моћи сагледати сва историја Градишке.

Састанку су присуствовали министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске Борис Пашалић, министар саобраћаја и веза Недељко Ћорић, вршилац дужности директора Фонда здравственог осигурања Дејан Кустурић, вршилац дужности директора Јавног предузећа Путеви Републике Српске Давор Кострешевић и директор Јавног предузећа Аутопутеви Републике Српске Душан Топић.