latinica  ћирилица
18/01/2022 |  19:40 ⇒ 19:41 | Аутор: РТС

Брнабић: Не сматрам Новака антиваксером, одлука да се не вакцинише његов лични избор

Премијерка Србије Ана Брнабић рекла је у узјави за Си-Ен-Ен да је разочарана начином на који су се аутралијске власти односиле према Новаку Ђоковићу.
Ана Брнабић - Фото: ТАНЈУГ
Ана БрнабићФото: ТАНЈУГ

Брнабићева најбољег тенисера на свијету не сматра антиваксером, а одлуку да се не вакцинише сматра његовим личним избором.

На питање новинара Си-Ен-Ен-а да ли се осјећа "издано" што аустралијске власти нису испоштовале обећање да неће мијешати политику у случај Новака Ђоковића, премијерка Србије је рекла да је очекивала да неће бити политичког мијешања и да ће се према Новаку односити фер.

- Не могу да кажем да се осјећам издано, али је моја дужност да бринем да се према свим грађаним Србије поступа фер и да им помогнем колико могу - рекла је премијерка Србије.

Брнабићева је рекла да не улази у разлоге због чега се Ђоковић није вакцинисао и сматра да је то његова лична одлука.

- Не доживљавам Новака Ђоковића као антиваксера. Када је он организовао тениски турнир у Србији, свим играчима су биле на располагању вакцине које у том тренутку нису биле доступне у њиховим земљама. Он је подржао вакцинацију свих оних који су жељели да се вакцинишу - нагласила је премијерка Србије.

Брнабићева је рекла да живот у демократији подразумијева слободу избора.

- Поносна сам и срећна што у Србији дозвољавамо да се чује и глас оних који се не слажу, а не да их присиљавамо на нешто са чим се не слажу - нагласила је Брнабићева у разговору за Си-Ен-Ен.

Репортер Си-Ен-Ен из Београда констатује да већина грађана Србије Ђоковића сматра херојем и да се њихово мишљење није мијењало због његовог кршења правила о самоизолацији у тренутку када је био заражен вируосм корона , 17. децембра.

Напоменуо је и да влада ослушкује расположење јавности због чега не очекује да ће критиковати његово понашање.