latinica  ћирилица
19/01/2022 |  08:15 ⇒ 08:19 | Аутор: РТС

Драматична побједа Минесоте над Њујорком, Бјелица добар у побједи Ратника (ВИДЕО)

Кошаркаши Минесоте надиграли су Њујорк са 112:110 на гостовању, а играч одлуке био је Карл Ентони Таунс који је у звршници меча постигао одлучујући кош. Голден стејт је на свом терену био сигуран против Детроита са 102:86 уз нову добру игру Немање Бјелице.
Немања Бјелица - Фото: ТАНЈУГ
Немања БјелицаФото: ТАНЈУГ

Минесота је одлично ушла у меч на гостовању добивши прво полувреме са двоцифреном разликом, али је тим Њујорка у трећој дионици успио да начини преокрет и меч уведе у неизвјесну завршницу.

У самом финишу Карл Ентони Таунс је постао играч одлуке и поготком донио побједу свом тиму. Меч је завршио као други играч по ефикасности у побједничком тиму са 20 поена уз пет скокова и три асистенције, а најефикаснији је био Ентони Едвардс који је убацио 21 поен.

Најефикаснији играч утакмице био је Еван Фурније са 27 постигнутих поена, али је то била слаба утјеха за његов поражени тим.

Голден стејт је био убједљиво бољи од Детроита са 102:86 на свом паркету а предводио их је тандем Стефа Карија и Клеја Томпсона.

Од самог старта меча "Ратници" су преузели иницијативу и убједљиво водили достигавши у једном тренутку и 30 поена предности па до краја меча није било дилеме о победнику.

Клеј Томпсон је био најефикаснији играч меча са 21 постигнутим поеном, а пратили су га Ендрју Вигинс са 19 и Стеф Кари са поеном мање.

Немаља Бјелица је дао солидан допринос побједи постигавши осам поена и седам скокова за нешто мање од 18 минута у игри.

Код Детроита је најистакнутији појединац био Родни Мекгрудер, који је убацио 19 поена, а Хамиду Дијало и Ајзеа Стјуарт су имали по двоструки двоцифрен учинак. Дијало је постигао 16 поена уз 13 скокова, док је Стјуарт имао по два поена и скока мање, али то њиховом тиму није било од велике помоћи.

Резултати НБА утакмица:

Њујорк - Минесота 110:112

Голден Стејт - Детроит 102:86