latinica  ћирилица
19/01/2022 |  11:53 ⇒ 11:53 | Аутор: РТРС

Тегелтија и Мекдоналдова разговарали о будућој сарадњи

Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је током данашњег разговора у Сарајеву са резидентним координатором УН за БиХ Ингрид Мекдоналд да изузетно цијени досадашњу експертску и аналитичку помоћ и подршку агенција УН реформским процесима у БиХ.
Ингрид Мекдоналд и Зоран Тегелтија - Фото: РТРС
Ингрид Мекдоналд и Зоран ТегелтијаФото: РТРС

Тегелтија је истакао да БиХ остаје посвећена јачању људских права, демократије, заштите животне средине, положаја младих, економском развоју и повећању квалитета живота грађана кроз испуњење Циљева одрживог развоја, дефинисаних заједно са УН.

Током сусрета разговарано је о будућој сарадњи БиХ са УН и о формирању Заједничког управног одбора између УН и БиХ за спровођење "Оквира сарадње за одрживи развој између УН и БиХ у периоду 2021-2025. године, саопштено је из Савјета министара.

Саговорници су размијенили мишљења о Регионалном програму УН за јачање улоге младих у промовисању међусобног повјерења, разумијевања и конструктивног дијалога у свјетлу усклађености са новим Оквиром сарадње УН за одрживи развој у БиХ и подршке младим људима у БиХ и региону.