latinica  ћирилица
19/01/2022 |  12:08 | Аутор: РТС

Надал у 3. колу АО

Шпански тенисер Рафаел Надал елиминисао је Јаника Ханфмана са 3:0 (6:2, 6:3, 6:4) у другом колу Аустралијан опена. У наредном мечу супарник ће му бити Карен Хачанов.
Рафаел Надал -
Рафаел Надал

Тренутно пети тенисер свијета је савладао Нијемца Јаника Ханфмана за мање од три сата игре иако није играо у најбољем издању и сервис га није баш најбоље служио.

Нијемац је чак 12 пута успијевао да дође до брејк шанси али ни једну није реализовао док је Надал био знатно ефикаснији и у прва два сета већ на почетку освајао предност.

Нешто значајнији отпор Ханфман је успио да пружи у трећем сету али је то било све што је могао учинити.

У ситуацији када нема Новака Ђоковића на његовом "омиљеном" гренд слему, Рафаел Надал је у прилици да дође до свог 21. гренд слема али га до тада чека дуг и врло неизвјестан пут на коме су му, између осталих, потенцијални ривали Данил Медведев и Александер Зверев.

Сљедећи супарник на том путу у трећем колу биће му Карен Хачанов, који је са 3:0 у сетовима савладао Бењамина Бонзија.

У треће коло пласирао се и Матео Беретини, који је изгубио један сет од Американца Козлова, док се Денис Шаповалов намучио против Корејца Квона, али остварио тријумф од 3:2 у сетовима, послије четири и по сата тениса.

Француз Манарино био је убједљив против Хуберта Хуркача - 6:4, 6:2, 6:3 и у трећем колу ће играти против бољег из дуела између Карацева и Мекдоналда.