latinica  ћирилица
19/01/2022 |  12:49 ⇒ 17:35 | Аутор: СРНА

Поште Српске ускоро дигитализују услуге (ВИДЕО)

У другом кварталу ове године Поште Српске почеће са дигитализацијом поштанских услуга, која ће омогућити њихову ширу доступност и олакшано пословање кориштењем мобилне апликације, најавио је извршни директор за ИКТ, развој, продају и маркетинг у овом јавном предузећу Зоран Протић.
Поште Републике Српске - Фото: РТРС
Поште Републике СрпскеФото: РТРС

- Мобилна апликација би нашим корисницима у земљи и иностранству требало да омогући плаћање свих врста рачуна исто као и на шалтеру поште - рекао је Протић.

Он је напоменуо да корисници за кориштење ове апликације неће морати имати отворен рачун код одређене банке, већ ће плаћање бити омогућено путем свих платних картица.

- Једна од предности апликација јесте да на једном мјесту можете плаћати све врсте рачуна, а потрудили смо се да корисницима омогућимо да се једноставно улогују, те да имају преглед својих мјесечних трошкова - каже Протић.

Према његовим ријечима, предузеће широм Српске има више од 250 пословних јединица поштанске мреже.

Директор предузећа Поште Српске Миладин Радовић рекао је да је управа компаније континуирано унапређивала поштанске услуге, посебно на плану дигитализације.

- Водили смо рачуна о свим нашим запосленима, али и корисницима посебно у периоду када су утицаји вируса корона били највећи на цијело друштво - навео је Радовић.