latinica  ћирилица
19/01/2022 |  13:11 | Аутор: СРНА

Министарство финансија и трезора не спречава финансирање избора

Министарство финансија и трезора у Савјету министара поручило је да не спречава финансирање и одржавање општих избора, већ је од Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ тражило да измијени оперативни план расхода у којем су уочене нелогичности да би испоштовали закон и подзаконске акте који ту област регулишу.
Савјет министара - Фото: РТРС
Савјет министараФото: РТРС

Из овог министарства су навели да су добили акт из ЦИК-а у вези са оперативним планом расхода за прво тромјесечје ове године у којем су уочене одређене нелогичности и незаконитости.

Министарство је, како се наводи, доставило своје мишљење, које је у складу са Законом о финансирању институција БиХ, чиме не може бити спријечено финансирање општих избора како се то наводи у многим медијима.

Министарство финансија и трезора у Савјету министара скренуло је пажњу и тражило од ове институције да измијени оперативни план како би испоштовали закон и важеће подзаконске акате који регулишу ову област, наводи се у саопштењу.

У саопштењу се истиче да су ЦИК, као и све друге институције, дужне испоштовати важеће инструкције у планирању својих расхода у вријеме привременог финансирања, а обвеза Министарства финансија и трезора у Савјету министара је да својим мишљењем упозори на све активности које нису у складу са законским прописима.