latinica  ћирилица
19/01/2022 |  14:04 ⇒ 19:34 | Аутор: РТРС

Настава у Српској почиње у понедјељак (ВИДЕО)

Настава у другом полугодишту у основним и средњим школама у Републици Српској почиње у понедјељак, 24. јануара, као што је и планирано, речено је за РТРС у Министарству просвјете и културе Републике Српске.
Ученици - Фото: РТРС
УченициФото: РТРС

Настава ће се одвијати у складу са важећим препорукама и упутствима Института за јавно здравство Републике Српске, као што је то био случај и током првог полугодишта школске 2021/2022. године.

Општински штабови за ванредне ситуације јединица локалних самоуправа у Републици Српској обавезни су да прате и редовно обавјештавају Министарство просвјете и културе о епидемиолошкој ситуацији.

      View this post on Instagram

A post shared by Министарство ПиК РС (@ministarstvoprosvjeteikulture)

Из Министарства истичу да уколико буде било потребно штабови треба да доставе приједлог за обустављање наставе у школама и преласку на одвијање наставе на даљину.

- Приједлог за обустављање наставе може да обухвата све школе или само одређене школе са подручним одјељењима или без подручних одјељења - саопштено је из Министарства.

Препоруке Института за јавно здравство Републике Српске за одвијање наставе у школама за школску 2021-2022. годину налазе се на линку skolers.org/materijali/covid-19/.