latinica  ћирилица
19/01/2022 |  15:26 ⇒ 15:31 | Аутор: СРНА

УРА упутила иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Црне Горе

Грађански покрет УРА упутио је у скупштинску процедуру иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Црне Горе, саопштено је из те партије.
Грађански покрет УРА (фото: facebook.com / pokretura) -
Грађански покрет УРА (фото: facebook.com / pokretura)

Из те партије су оцијенили да Црна Гора и њен политички живот "више не могу да издрже статус "кво", те да је ова иницијатива тест да ли концепт мањинске владе, који су раније предложили, има већину у парламенту.

-  Ако се утврди да ова Влада нема подршку, ми смо понудили концепт мањинске владе без Демократске партије социјалиста и Демократског фронта свим посланицима, и надамо се да ће се велика већина парламента према томе однијети одговорно и подржати такав концепт - истиче се у саопштењу.

Из ове партије истичу да "неће симулирати процесе, одуговлачити и мрцварити већинску вољу грађана који желе стабилност, реформе и пут ка ЕУ", те да је било очекивано да, након изгласавања интерпелације три министра, и сам премијер Здравко Кривокапић покрене процедуру којом би се покренуло питање повјерења Влади.

- Али, пошто се то није десило, сматрамо да се то питање мора ријешити - навели су из УРА.

Кривокапић је јуче оцијенио да је мањинска влада, коју предлаже дио парламентарних субјеката, превара, указујући да је рјешење да се прошири рад владе и повећа број министарства.

Демократски фронт поручио је поводом понуде о формирању мањинске владе да нису спремни за нови експеримент, нити да се да могућност Демократској партији социјалиста да доноси политичке одлуке везане за изборну вољу грађана.

Опозициона Демократска партија социјалиста саопштила је да ће подржати сваку иницијативу која треба да доведе до смјене садашње Владе.

Повезане вијести:

Милатовић: Министри у Влади сматрају да Абазовић треба да поднесе оставку (ФОТО)