latinica  ћирилица
19/01/2022 |  17:07 ⇒ 18:17 | Аутор: СРНА

Бечић: На сцени најава покушаја уставног пуча

У Црној Гори је на сцени најава класичног покушаја уставног пуча, гажења највишег правног акта, изборне воље грађана и свих постулата демократије, оцијенио је предсједник Скупштине Црне Горе и лидер Демократа Алекса Бечић.
Алекса Бечић (фото: Скупштина Црне Горе) -
Алекса Бечић (фото: Скупштина Црне Горе)

Бечић је указао да они који су се клели да са ДПС-ом неће ићи у било какве варијанте и прије мјесец тврдили да са том партијом неће никада имати било шта, "нуде таквом ДПС-у да му принесу на тацну слободарске гласове грађана Црне Горе и заједно формирају парламентарну већину".

Он је захтјев за изгласавање неповјерења Влади Црне Горе назвао политичком преваром, лицемјерством, неморалом, кукавичлуком и политичком издајом, додајући да се као резултат тога добија велика народна издаја.

- Добијете издају епских размјера. Издају вијека. Издају какву не памти Црна Гора - навео је Бечић у обраћању грађанима.

Бечић је истакао да ће му, ако буде смијењен од "пучиста", то бити велика част и да ће чист изаћи пред грађане Црне Горе.

Он је додао да ако "издаја народне воље" доведе до тога да поново буде опозициони посланик, биће му част да настави да предводи непоколебљиви и храбри народ Црне Горе свих вјера и нација.

- Ко год се покушао поиграти са вољом народа или ко је год потцијенио народ Црне Горе, доживио је веома брзо хладан туш - оцијенио је Бечић и додао да "стално обесмишљавање демократије и Устава мора престати".

Он је додао да су грађани Црне Горе 30. августа 2020. године гласали за промјену, а не превару и додао да су такво опредјељење грађани потврдили и на свим локалним изборима од тада.

Приједлог да се гласа о неповјерењу Влади премијера Здравка Кривокапића потписао је 31 посланик опозиције и чланица владајуће коалиције, коалиција "Црно на бијело".