latinica  ћирилица
19/01/2022 |  17:10 ⇒ 13/09/2023 | 20:29 | Аутор: СРНА

Службеници америчке Амбасаде у Тужилаштву; Траже подизање оптужнице против Додика без обзира има ли доказа или не!?

Службеници Амбасаде САД у БиХ боравили су јуче у Тужилаштву БиХ у Сарајеву гдје су разматрали могућности за подизање оптужнице против српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика у вези са куповином куће у Београду, сазнаје Срна из извора блиских америчкој Амбасади у Сарајеву.
Суд и Тужилаштво БиХ - Фото: Screenshot
Суд и Тужилаштво БиХФото: Screenshot

Том приликом, према сазнањима Срне, службеници америчке Амбасаде тражили су и нашли тужиоца који је пристао да обави тај задатак.

Исти извор Срни је потврдио да су службеници Амбасаде САД тражили по сваку цијену да се против Додика подигне оптужница без обзира да ли има доказа или не, али да је, како су рекли, морају осмислити и подићи.

Више пута Тужилаштво БиХ је покретало поступак против Слободана Павловића, власника Павловић банке, због кредита који је одобрен Додику за куповину куће у Београду.

Том приликом ухапшени су Павловић и неколико службеника ове банке. Међутим утврђено је да није било никаквих неправилности и да је сва документација у вези са кредитом за куповину куће била уредна, а ухапшена лица убрзо су пуштена из притвора.

Срна је јутрос послала питање Амбасади САД у БиХ у вези са овим сазнањима, али у Амбасади су се оглушили на упит - одговор у току дана није стигао.