latinica  ћирилица
19/01/2022 |  18:17 ⇒ 20:03 | Аутор: СРНА

Мандић: Већинска воља грађана може се промијенити само на изборима

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић рекао је, поводом приједлог за изгласавање неповјерења Влади Црне Горе, да већинска воља грађана може да се промијени само на изборима.
Андрија Мандић - Фото: РТРС
Андрија МандићФото: РТРС

- Како ће се ствари развијати наредних дана послије ове иницијативе, тешко је претпоставити. Пролазимо кроз политичку кризу која је почела раније и ово је њена кулминација - рекао је Мандић.

Он је навео да посланици Грађанског покрета УРА, који су раније били против реконструкције Владе, сада покрећу иницијативу за њену смјену.

- Нажалост, они који су спријечили да дође до реконструкције Владе, данас покрећу иницијативу за смјену ове владе, тако што просто хоће да промијене изборну вољу грађана - рекао је Мандић.

Он је додао да су грађани на изборима 30. августа поручили да желе Демократску партију социјалиста у опозицији.

- Криза у Влади је попримила такве размјере да је одржавање овог кабинета немогуће. Предсједник Владе сумњичи потпредсједника да је повезан са нарко картелом, а потпредсједник премијера да је повезан са шверцом цигарета - навео је Мандић.

Он је оцијенио да у таквој ситуацији нема заједничког рада, као и да је у таквој Влади немогуће одржати стабилност.

Мандић је поручио да, оно што се може заједнички урадити, јесте да се не дозволи промијена већинске воље грађана.

- Та већинска воља може да се промијени само на изборима, тако што би сви учесници на изборима јасно саопштили ко су њихови партнери и какав имају однос према појединим политичким странкама и субјектима - рекао је Мандић.

Приједлог да се гласа о неповјерењу Влади премијера Здравка Кривокапића потписао је 31 посланик опозиције и чланица владајуће коалиције, коалиција "Црно на бијело".