latinica  ћирилица
19/01/2022 |  18:45 ⇒ 20:08 | Аутор: РТРС

Милатовић за РТРС: Иницијатива Абазовића поражавајућа и нелогична

Министар економског развоја Црне Горе Јаков Милатовић рекао је за РТРС да је иницијатива Грађанског покрета УРА за изгласавање неповјерења Влади Црне Горе, поражавајућа.
Јаков Милатовић - Фото: РТРС
Јаков МилатовићФото: РТРС

- Заиста је био изненађујући потез потпредсједника Владе Дритана Абазовића, јер управо долази у тренутку када је у децембру у односу на раније, остварена импресивна сарадња Владе и парламентарне већине - изјавио је Милатовић.

И као резултат те сарадње дошло је до промјене у Тужилачком савјету који ће сада бирати нове тужиоце.

- Такође дошло је до изгласавања капиталног, историјског буџета и као круна дошло је до изгласавања реформског програма "Европа сад". Тако да овај потез потпредсједника Владе и његове странке потпуно мијења позитиван тренд након свих дешавања у децембру - каже Милатовић.

Истакао је да је приједлог за мањинску владу поприлично нерационално рјешење, јер, како истиче, новом мањинском владом неће се ријешити ниједно питање које тренутно ни ова Влада не може да ријеши.

- А нова мањинска влада не додаје додатну вриједност у односу на постојећу Владу. Додатно је поражавајуће што је потпредсједник Владе данас у скупштинску процедуру ставио изгласавање неповјерење Влади заједно са ДПС-ом који је Црну Гору у претходних 30 година довео у незавидну ситуацију и у моралном и у економском смислу. И то је потпредсједник у више наврата говорио и против тога се борио - навео је Милатовић.

Милатовић истиче да је иницијатива нелогична.

-  И још једна нелогична ствар, подноси иницијативу за изгласавање самом себи. Што онда сам није поднио оставку у тој истој Влади? Крајње етички би било да поднесе оставку. Или треба повући иницијативу или дати оставку кад је он у питању - закључио је Милатовић за РТРС.