latinica  ћирилица
19/01/2022 |  19:31 ⇒ 19:32 | Аутор: СРНА

Ковачевић: Тривићева и Бореновић за сарадњу са Шмитом након његове изјаве "БиХ без Додика"

Потпуно је јасно да Јелена Тривић и Бранислав Бореновић сада заговарају разговоре и сарадњу са Кристијаном Шмитом када је он јасно и отворено рекао да је његов једини задатак "БиХ без Милорада Додика", односно БиХ у којој се не поштује изборна воља српског народа и грађана Републике Српске, рекао је портпарол СНСД-а Радован Ковачевић.
Радован Ковачевић - Фото: Тwitter
Радован КовачевићФото: Тwitter

- Њима треба БиХ у којој ће неко, а то, по свему судећи, жели да буде Кристијан Шмит, да намјешта оне који одговарају њему и онима који су га послали. Очигледно је да се Јелена Тривић нада да би она могла да буде та. Морамо да разочарамо Јелену Тривић, Бранислава Бореновића и све оне који размишљају на тај начин да ће српски народ и грађани Републике Српске и у будућности сами бирати своје представнике. Јасно је да на Јелену Тривић и Бранислава Бореновића не рачунају, него ће и даље своје повјерење давати онима који се најбоље залажу за интересе српског народа и Републике Српске а што је, као и до сада, првенствено био Милорад Додик - истакао је Ковачевић у изјави за Срну.

Колико је све ово што говори Јелене Тривић лицемјерно, рекао је Ковачевић, показује то да она као аргумент да треба разговарати са Кристијаном Шмитом спомиње да је са њим разговарао и Александар Вучић, док је само дан прије говорила да је потпуно небитно то шта говори Вучић када је изнио став да српски представници треба да доносе одлуке у заједничким институцијама БиХ.

- Данас Тривићева каже да је Милорад Додик нервозан јер не зна како ће да заврши процес против бившег премијера Српске Александра Џомбића, а само дан прије је говорила како Милорад Додик контролише комплетно правосуђе у Републици Српској и да се из тог разлога залаже да Републици Српској врати надлежности из правосуђа како би заштитио самог себе - нагласио је Ковачевић, додавши да ако Милорад Додик све контролише чега онда има да се боји.

Ковачевић је оцијенио да је очигледно да су једини који имају чега да се боје Јелена Тривић, Бранислав Бореновић и слични, а боје се једино изборне воље српског народа и грађана Републике Српске.

- Јелена Тривић покушава наводно да оправда свој став да је потребно разговарати са Кристијаном Шмитом тиме да је он као вољан да повуче наметнути "Инцков закон" иако је он сам прије три дана јасно и отворено рекао да му не пада на памет и да никада неће повући тај закон. Ту су ствари потпуно јасне - не постоје никакве намјере да се уради било шта добро за Републику Српску, него искључиво добро само за Јелену Тривић и ПДП - закључио је Ковачевић.