latinica  ћирилица
19/01/2022 |  21:03 ⇒ 20/01/2022 | 08:57 | Аутор: СРНА

Завршен протест испред Владе Црне Горе, најављено ново окупљање

У Подгорици је завршен протестни скуп на којем је неколико стотина грађана дало подршку Влади Црне Горе и премијеру Здравку Кривокапићу, а ново окупљање најављено је сутра испред зграде Владе, као и у другим градовима Црне Горе.
Протест против формирања мањинске владе (Фото: rtcg.me) -
Протест против формирања мањинске владе (Фото: rtcg.me)

Са протеста грађана, незадовољних иницијативом за изгласавање неповјерења Влади, поручено је да сви политички чиниоци треба што прије да се одреде у погледу новонастале кризе, а да Влада треба да се саставља у оквиру парламентарне већине.

Окупљени грађани су на 15 минута блокирали и дио Булевара Светог Петра Цетињског.

Посланик Демократске Црне Горе у црногорском парламенту Момо Копривица, који је као грађанин присуствовао протесту, рекао да треба сачувати изборну вољу грађана од 30. августа 2020. године.

- Грађани су јасно рекли да не желе да се Демократска партија социјалиста /ДПС/ пита, а мањинска влада значи да се ДПС пита - рекао је Копривица новинарима.

Посланик Уједињене Црне Горе Владимир Добричанин рекао је да се, након реформских корака, руши оно што је народ изабрао на парламентарним изборима.

- На дјелу је невиђена политичка корупција - додао је Добричанин.

Окупљенима се обратио Слободан Булајић из невладине организације "Михољски збор" који је навео да се спрема издаја и прекрајање изборне воље грађана.

- Преостало је да се изборна воља брани. Сада, када су кренуле промјене на боље, када треба кренути у озбиљну реформу, по предлогу УРА руши се Влада, а званично се тражи мањинска коју нико частан неће подржати - додао је Булајић.

Коалиција "Црно на бијело" поднијела је данас Скупштини иницијативу за изгласавање неповјерења Влади.

Та коалиција предлаже модел мањинске владе у којој, како је рекао лидер Грађанског покрета УРА и потпредсједник Владе Дритан Абазовић, не би било мјеста за Демократски фронт и Демократску партију социјалиста.

Потом је црногорски премијер Здравко Кривокапић саопштио је да је Скупштини Црне Горе поднио иницијативу за смјену Абазовића.