latinica  ћирилица
20/01/2022 |  08:18 ⇒ 11:17 | Аутор: РТРС

Велики интерес страних инвеститора за Градишку (ВИДЕО)

Градоначелник Градишке Зоран Аџић рекао је за РТРС да се на подручју овог града реализују значајни инфраструктурни пројекти чији је циљ стварање бољих услова живота за све грађане и привредни развој.
Зоран Аџић - Фото: РТРС
Зоран АџићФото: РТРС

- Трудимо се да омогућимо равномјерно инфраструктурно улагање у циљу бољег живота и останка грађана на својим имањима - рекао је Аџић у Јутарњем програму.

Он је навео да је у Градишци, први пут од 1990. године, регистровано више од 11.000 запослених.

- Град Градишка је проактивна и енергична локална управа која има још много спремних пројеката, а наш циљ је даљи привредни развој и отварање нових радних мјеста - рекао је Аџић и додао да се Градишка развија крупним корацима захваљујући подршци институција Републике Српске.

Он је навео да је град опредијељен за инфраструктурну подршку привредном развоју, наводећи да постоји велики интерес страних инвеститора за улагања у ову локалну заједницу.

- Важно је да страни инвеститори имају сигурност и подршку локалне управе, а у Градишци то свакако имају - рекао је Аџић, наводећи предности овог града за улагања - географска позиција, олакшице прилико регистрације пословања и повољна цијена грађевински опремљеног земљишта.

Он је истакао да је циљ останак младих људи и развој привреде у циљу развоја овог града, али и читаве Републике Српске.