latinica  ћирилица
20/01/2022 |  10:02 ⇒ 10:02 | Аутор: СРНА

Нешић: Изетбеговић да заборави на луде снове о БиХ без Срба и Српске

Предсједник ДНС- Ненад Нешић рекао је да је Бакир Изетбеговић главни кочничар БиХ, али да треба да заборави на луде снове о БиХ без Срба и Републике Српске.
Ненад Нешић (фото:Милорад Дивјак) -
Ненад Нешић (фото:Милорад Дивјак)

Он је сматра да је Изетбеговић главни кочничар БиХ док Хрватима бира лажног члана Предсједништва, Србима жели да укине Републику Српску, а њихове легитимне заштитнице и матице жели удаљити из приче о БиХ.

- И само неко ко не жели мир него сукобе, неко ко не жели напредак него мржњу и неко ко мрзи друге народе осим свог то не разумије, а тај неко је Бакир Изетбеговић - рекао је Нешић.

Он је Изетбеговићу поручио да је свим Србима Република Српска изнад свега и сваке политичке разлике, те да заборави на луде снове о БиХ без Срба и њихове Републике.

Према његовим ријечима, избори у БиХ су ове године и бошњачки народ има шансу да гласањем покаже да се разликује од оног који себе сматра њиховим вођом, бави се мржњом према Србима и Републици Српској и губи разумијевање сваког озбиљног међународног фактора, укључујући и Турску.

Нешић је истакао да је веома важно и добро да Хрватска, Србија и Турска имају жељу да, разумијевајући равноправне интересе сва три народа, помјере са мртве тачке рјешавање политичке кризе у БиХ, саопштено је из ДНС-а.