latinica  ћирилица
20/01/2022 |  11:00 ⇒ 18:22 | Аутор: РТРС

Турковићева назвала грађане размаженим: "Сви ми имамо јако добар живот"

Министарка спољних послова БиХ Бисера Турковић "анализирала" је економску ситуацију у БиХ и живот грађана. Из њене "анализе" закључује се да грађани живе јако добро, али да су размажени, како их је и сама назвала. Каже - "имају топлину дома, свјетло и нешто да поједу", а и већина "може да састави крај с крајем" што је, изгледа, довољно за "јако добар живот" који, тврди, сви имамо.
Бисера Турковић - Фото: РТРС
Бисера ТурковићФото: РТРС

Турковићева је за Хајат ТВ коментарисала актуелну политичку ситуацију у БиХ, а пред крај интервјуа анализирала је и економску ситуацију у земљи и њен утицај на живот грађана.

- Ситуација сваким даном постаје све боља, знате. Ништа се не добија без напора и рада. Постојале су и друге земље, знате, европске земље, моћне земље које су прошле кроз то, кроз сукобе и негирања, кроз пуно историјских упитника. Не знам зашто бисмо ми били поштеђени и имали некакав идиличан живот. Треба да се докажемо, да се изборимо - рекла је Турковићева, преноси Кликс.

На коментар новинарке да су људи можда уморни од борбе, Турковићева је одговорила да "нико нема право бити уморан, ако има нешто да поједе".

- Нико не треба да буде уморан од тога. Нико. Сви ми имамо јако добар живот. Онај који има топлину у дому, свјетло, који има нешто да поједе, не може бити уморан. Мислим да смо ми размажени - истакла је она.

Додала је да њу у Сједњеним Америчким Државама, као врхунцу развоја демократије и људских права, изненади када види "шаторе око Стејт департмента у Вашингтону, у које су смјештени бескућници".

- Ви овдје око Предсједништва БиХ и Савјета министара и парламената немате шаторе са бескућницима - рекла је Турковићева.

На крају је признала да, како каже, ту и тамо и у БиХ има тешких случајева.

- Ми имамо тешких случајева, ту и тамо, не треба затварати очи пред тим. Али већина нашег народа може да састави крај с крајем. Али кад се говори о већини народа, ми имамо солидан живот - закључила је Турковићева.

Извор: РТРС/Кликс