latinica  ћирилица
20/01/2022 |  11:25 | Аутор: РТС

"Нисмо се обрукали против Португалије"

Селектор футсал репрезентације Србије, Дејан Мајес, рекао је да се тим није обрукао у поразу од Португалије у првом мечу на Европском првенству у Холандији.
Футсал - Фото: илустрација
ФутсалФото: илустрација

Футсал репрезентација Србије поражена је од Португалије 4:2 (2:2) у утакмици првог кола А групе на шампионату Европе у Холандији.

Србија је на самом старту меча повела са два гола капитена Марка Пршића, али су Португалци прво до полувремена изједначили, а касније у наставку дошли до потпуног преокрета.

- Добро смо ушли у меч, првих 15 минута надиграли Португалију, имали више него очекиван резултат. Дошло је до пада, неке грешке су се поновиле. У настаку се осјетило одсуство великог броја наших играча, Рајчевића, Лазаревића, Алексића... Са њима би ово била сасвим другачија прича. У наставку смо и мало физички пали - рекао је Мајес за сајт ФСС.

Он је рекао да је екипа знала да ће бити тешко против Португалије и да дефицит у играчком кадру може направити проблем.

- Сада је важно да се комплетирамо и спремно дочекамо наредна два пресудна меча. Против Португалије се нисмо обрукали, никоме није лако да игра без неколико стандардних играча. Вјерујем да ћемо против Украјине и Холандије показати право лице, имамо квалитет, знамо шта желимо и можемо. Циљ нам је пласман у нокаут фазу, увјерен сам да нам је тамо мјесто - рекао је Мајес.

Србија наредни меч игра у недјељу од 14.30 против Украјине.