latinica  ћирилица
20/01/2022 |  11:42 | Аутор: Агенције

Ђерона: Поносан сам на тим Србије

Селектор рукометаша Србије Тони Ђерона, сумирајући утиске послије Европског првенства, рекао је да остаје жал за неоствареним пласманом у другу рунду такмичења.

Рукометаши Србије завршили су учешће на ЕП након прелиминарне фазе такмичења у Сегедину, након побједе против Украјине и два пораза од Хрватске и Француске.

- Остаје жал за за неоствареним пласманом у другу рунду такмичења, прије свега због прилике да играмо још утакмица јер то је оно што нам недостаје - већи број званичних утакмица, више међународних утакмица како би се стекло неопходно искуство. Са једне стране за искуство екипе, а са друге стране и за поједне играче - рекао је Ђерона за сајт Рукометног савеза.

Србија је са скором од 1-2 завршила као трећа у групи А и у генералном пласману нашла се на 14. мјесту.

- Имамо неколико играча који у својим клубовима играју европска такмичења, али велики број играча нема такво искуство или има врло мало искуства тог типа. Оно што је добро јесте да смо у свим утакмицама играли као тим. Неки играчи су отпадали због короне, други су се враћали у екипу и на утакмице са само два или три тренинга и било је тешко одржати тим. Али сви играчи и цијели стручни штаб је урадио изузетан посао и мислим да иако смо изгубили од Хрватске и Француске, сви могу бити поносни на екипу, рекао је Ђерона.

Селектор Србије је говорио и о томе шта је било добро, а шта мање добро на такмичењу.

- Оно што је било негативно је свакако корона и проблеми везани за њу, а позитивно - карактер који је показао тим у важним тренуцима. Било је проблема, али екипа је одржала заједништво, идентитет. То није било изненађење, али сам поносан на момке и то ми даје наду за будућност да када будемо комплетни можемо направити добре ствари - каже Ђерона, који је објаснио и шта је највећа снага ове екипе.

- То би сигурно била одбрана. Имамо снажну одбрану, иако је у појединим тренуцима било грешака, али смо показали да смо екипа којој је тешко дати гол, а то се углавном дешавало у тренуцима када изгубимо лопту и када противници створе контранапад. Мада и у таквим ситуацијама, наши голмани су обављали добар посао и у сваком случају морамо да очувамо добру одбрану којом сам веома задовољан. Оно на чему треба више да се ради је напад и да побољшамо транзицију - закључио је Ђерона.