latinica  ћирилица
20/01/2022 |  12:26 ⇒ 12:30 | Аутор: Б92

Медведев славио послије четири сета за 3. коло АО (ВИДЕО)

Први фаворит за освајање Аустралијан опена Данил Медведев пласирао се у 3. коло побједом над домаћим тенисером Ником Кирјосом.
Данил Медведев - Фото: getty
Данил МедведевФото: getty

Меч је трајао скоро два и по сата и завршен је резултатом 3:0 – 7:6(7:1), 6:4, 4:6 и 6:2).

Медведев као други носилац, али главни фаворит након што Новаку Ђоковићу није дозвољено да игра, у сљедећој рунди ће играти против Холанђанина Ботика ван де Зандшулпа, коме је Ришар Гаске предао меч у 3. сету.

Кирјос је у мечу против Медведева приредио очекивани спектакл, атрактивне потезе, сервисе испод руке, свађе са судијама и комуникацију са публиком.

Пружио је добар отпор у скоро два сета, али је квалитет био на страни руског тенисера и користио је своје прилике да у право вријеме преломи сваки од сетова.

Заправо, у првом је рано дошао до брејка, али се Кирјос вратио ношен подршком са трибина.

Успио је да уђе у тај-брејк, а онда се потпуно распао. Изгубио је седам узастопних поена и Медведев је тако дошао до првог сета.

У другом су сервисери доминирали све до 10. гема када је Кирјос поново посустао, а Медведев то искористио да му одузме сервис и уједно освоји други сет.

Готово пресликан је био трећи сет све до 7. гема када је Аустралијанац направио потпуни шоу. Напао је Медведева, а онда освојио спектакуларан поен на мрежи којим је добио двије брејк лопте.

Истрчао је круг скоро око цијелог терена, а онда другу брејк лопту претворио у вођство од 4:3, а касније то потврдио добрим сервисима за освајање трећег сета.

Потрајала је та еуфорија још неколико гемова, али је онда Медведев искористио тренутак слабости на сервис Кирјоса, одузео сервис и врло брзо рутински привео четврти сет крају, а самим тим и цијели меч.