latinica  ћирилица
20/01/2022 |  14:31 ⇒ 14:34 | Аутор: СРНА

Шпирић: Мораторијум на Инцков закон нормализује стање

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Никола Шпирић каже да су изјаве које стижу из политичког Сарајева да унутрашње проблеме треба рјешавати у домаћим институцијама добра прилика да се у БиХ вратимо нормализацији стања.
Никола Шпирић - Фото: nezavisne novine
Никола ШпирићФото: nezavisne novine

- Довољно је да се стави мораторијум на такозвани Инцков закон који није плод ни унутрашњег договора ни институционалног рада на нивоу БиХ. Ако ћемо се држати Устава, закона и коректних међустраначких и међуљудских односа онда су проблеми ријешени - у институцијама БиХ ми ћемо доносити одлуке и законе, а не странци - изјавио је Шпирић за Срну.

Он је нагласио да су управо измјене и допуне Кривичног закона, које је наметнуо бивши високи представник Валентин Инцко, одлична прилика да се "вратимо институцијама и да га, као наметнут закон, ставимо ван снаге и донесемо закон који је плод нашег договора и парламентарног рада".

- Поздрављам добронамјерне поруке из међународне заједнице и позив на договор, али то је максимум који можемо добити са те стране јер договор о унутрашњим питањима БиХ је на нама, а њихова подршка је добродошла - рекао је Шпирић.