latinica  ћирилица
20/01/2022 |  16:57 ⇒ 17:03 | Аутор: РТС

Откривена лабораторија за узгајање канабиса код Ниша, ухапшено седам особа

Полиција је у мјесту Мрамор на Мраморском брду код Ниша открила импровизовану лабораторију за узгајање канабиса и том приликом ухапсила седам особа.
Импровизована лабораторија за узгајање канабиса (Фото:МУП Србије) -
Импровизована лабораторија за узгајање канабиса (Фото:МУП Србије)

Ухапшени су Б. У. (1987), А. Т. (1996), П. М. (1968), Ж. М. (1970), Д. К. (1975), Д. Н. (1987) и Н. Ј. (1999) због постојања основа сумње да су учинили кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, саопштио је МУП Србије.

Полиција је претресом стана у Мрамору пронашла у више просторија укупно 1.220 биљака канабиса у сировом стању, као и 10,5 килограма марихуане.

Такође, код осумњиченог Д. К. пронађено је 25 комада муниције и 2.200 евра, док је претресом стана и других просторија у Мрчајевцима које он користи, пронађен пиштољ, самострел и мања количина канабиса, због чега се терети и за кривично дјело недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја.

Код Д. Н. полиција је пронашла 800 евра и 33.400 динара који су, како се сумња, стечени продајом наркотика.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени Вишем јавном тужилаштву у Нишу.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који је посјетио локацију на којој је пронађена лабораторија, похвалио је рад полицијских службеника и нагласио да је свака запљена наркотика за полицију велики успјех, а да је откривање илегалних лабораторија велика побједа јер се на тај начин спречава производња дроге и спасавају животе дјеце и грађана Србије.

- Један од главних приоритета нашег рада је борба против нарко-дилера. Наш задатак је да ухапсимо и најситнијег дилера који продаје грам дроге, али и да дјелујемо оперативно и фокусирамо се на откривање илегалних лабораторија, јер је на нама да учинимо све да дрога која се производи на територији наше земље, али и она која се увезе, никад не стигне на наше улице - рекао је Вулин.

Нагласио је да они који су кроз ову лабораторију тровали грађане Србије више то неће моћи да раде и да ће им технологија и новац који су уложили у производњу марихуане како би стекли профит, осигурати дугогодишњу робију.

- Порука је јасна; Србија неће бити погодно тле за нарко-дилере и у нашој земљи се неће осјећати ни пријатно ни безбједно, хапсићемо их и склањати са улица - поручио је Вулин.