latinica  ћирилица
20/01/2022 |  18:33 ⇒ 19:45 | Аутор: sputniknews.com

Бечић објавио распоред сједница на којима се одлучује о судбини Владе Црне Горе

Председник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић сазвао је три сједнице парламента, које ће се одржати 3. и 4. фебруара.
Алекса Бечић (фото: Скупштина Црне Горе) -
Алекса Бечић (фото: Скупштина Црне Горе)

- У претходна два дана пристигла су ми три захтјева за ванредним засејдањем Скупштине. Подсјећам да сагласно Уставу Црне Горе и Пословнику о раду Скупштине ванредно засједање се сазива на захтев предсједника Црне Горе, Владе или најмање трећине укупног броја посланика, а да подносилац захтјева за ванредно засједање одређује дан одржавања и дневни ред сједнице. Сагласно претходном, сазване су три седнице ванредног засједања Скупштине Црне Горе - написао је Бечић на Твитеру.

Он је додао да је прва сједница заказана за 3. фебруар у 11 сати, на захтев Владе Црне Горе, са две тачке дневног реда: 1. Предлог за разрјешење потпредседника Владе др Дритана Абазовића и 2. Приједлог за избор потпредсједника Владе и министра финансија и социјалног старања, мр Милојка Спајића.

- Друга, на захтјев Владе Црне Горе, за 4. фебруар у 10 сати са једном тачком дневног реда - Приједлог Одлуке о скраћењу мандата Скупштине Црне Горе. Трећа, на захјтев 31 посланика, за 4. фебруар у 11 сати са двије тачке дневног реда: 1. Приједлог да се гласа о неповјерењу 42. Владе Црне Горе; 2. Приједлог закона о допунама Закона о локалној самоуправи - написао је Бечић.